Gebruiksaanwijzing

Maak eenvoudig uw eetbare print voor op uw taart, cupcakes en/of koekjes. U kunt zelf uw foto's uploaden en eventueel een tekst toevoegen of u kiest uit een van onze vele kant en klare prints.

U kunt kiezen uit uw print op frosting, ouwel of meringue sheet. Frosting is een dunne, flexibele sheet met een lichte vanillesmaak. Op frosting krijgt u een mooie, kleurrijke en scherpe print. Frosting is de meestgekozen optie.

Ouwel is het bekende eetbare papier. We maken gebruik van een dubbeldikke ouwel voor het beste resultaat.

Een meringue sheet wordt gebruikt als stempel en is met name geschikt voor meringue schuimpjes en koekjes.

Uw overige ingrediënten en materialen kunt u bestellen via www.taartendecoratie.nl

Gebruiksaanwijzing Frosting en Ouwel Sheets

 

Frosting:

Frosting is een dun, flexibel vel op basis van zetmeel en suiker. Het heeft een lichte vanillesmaak. Frosting geeft een mooie, kleurrijke en scherpe print. U kunt de print uitknippen of uitsnijden.

Gebruiksadvies:

Op fondant of marsepein: Smeer de achterkant van de frosting volledig in met een zeer dun laagje piping gel of eetbare lijm. Teveel piping gel of eetbare lijm kan bobbels in de print veroorzaken. Plaats de frosting bij voorkeur zo laat mogelijk op de taart om hobbels te voorkomen. 

Op botercréme, slagroom of kwarktaart: Strooi een klein beetje poedersuiker op de onderlaag alvorens de sheet te plaatsen. Plaats de ouwel (vooral bij slagroom) zo laat mogelijk op de taart om hobbels en doorlopen te voorkomen. Indien gewenst kan de frosting eerst op een laagje fondant of marsepein geplakt worden. 

Op chocolade, ganache of royal icing: Breng de chocolade of royal icing aan op de taart. Als de chocolade begint te stollen/ de icing begint uit te harden plaats dan de frosting op de taart.

Bewaren:

Bewaar de frosting op een droge en donkere plaats. Bewaar de frosting niet in de koelkast. Onder deze omstandigheden is de frosting enkele weken houdbaar. 

 

Ouwel:

Wij maken gebruik van een extra stevige dubbeldikke ouwel. Ouwel wordt gemaakt van aardappelzetmeel, water en plantaarige olie. Hierdoor past het in de meeste diëten.

Ouwel is hittebestendig en daardoor geschikt om mee te bakken op bijvoorbeeld brood of pannenkoeken. U kunt de print uitknippen of uitsnijden.

Gebruiksadvies:

Op fondant of marsepein: Smeer de achterkant van de ouwel volledig in met een zeer dun laagje piping gel of eetbare lijm. Teveel piping gel of eetbare lijm kan bobbels in de print veroorzaken. Plaats de ouwel bij voorkeur zo laat mogelijk op de taart om hobbels te voorkomen.

Op botercréme, slagroom of kwarktaart: De ouwel kan direct geplaatst worden zonder extra plaklaag. Plaats de ouwel (vooral bij slagroom) zo laat mogelijk op de taart om hobbels te voorkomen. Indien gewenst kan de ouwel eerst op een laagje fondant of marsepein geplakt worden.

Op chocolade, ganache of royal icing: Breng de chocolade of royal icing aan op de taart. Als de chocolade begint te stollen/ de icing begint uit te harden plaats dan de ouwel op de taart. 

Bewaren:

Bewaar de ouwel op een droge en donkere plaats. Bewaar de ouwel niet in de koelkast. Onder deze omstandigheden is de ouwel enkele maanden houdbaar.

 

Meringue Sheets:

Een meringue sheet is een dun laagje eetbaar materiaal op een P.E.T velletje. De afbeelding wordt in spiegelbeeld geprint en u gebruikt de sheet als stempel op het product.

Gebruiksadvies:

Voor meringue: Spuit of strijk de meringue op de sheet en droog de meringue in de oven op 120°C. Verwijder de sheet nadat de meringues zijn afgekoeld. Voor het beste resultaat raden wij aan om met Zwitserse meringue te werken.

Op koekjes: Gebruik een koekjesdeeg volgens recept naar keuze. Laat het deeg minimaal een uur in de koelkast rusten, rol het deeg uit (+/- 4 mm) en verwarm het oppervlak met een föhn totdat het licht begint te “zweten” en druk de sheet er goed op. Rol de sheet stevig aan met een rubber- of schuimroller zodat de luchtbelletjes verdwijnen. Plaats het geheel voor minimaal een uur in de diepvries en trek de sheet er direct na het uit de vriezer halen van het deeg. Snij of steek daarna de gewenste modellen uit en bak de koekjes in een niet te hete oven (+/- 24 minuten bij een temperatuur van 160°C.) totdat de koekjes gaar zijn.

Op macarons: Spuit de macarons op de sheet en bak ze volgens de instructies. Laat na het bakken helemaal afkoelen alvorens de sheet te verwijderen.

Ook geschikt voor kaas, marsepein en rolfondant. Een uitgebreide gebruiksaanwijzing voor het gebruik van de meringue sheets is toegevoegd aan uw bestelling.